Wednesday, July 21, 2010

Wilhelm Reich - Άκου Ανθρωπάκο

Θα σου πω γιατί γελούν μαζί σου, ανθρωπάκο, επειδή σε παίρνω στα σοβαρά, πολύ στα σοβαρά.
Το σκεπτικό σου πάντα χάνει την ουσία. Μου θυμίζεις δεινό σκοπευτή που σκόπιμα χάνει το κέντρο του στόχου από καπρίτσιο. Διαφωνείς; Θα σου το αποδείξω.
Αν η σκέψη σου επικεντρωνόταν στην ουσία , θα ‘χες γίνει κύριος της ζωής σου από καιρό. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα της σκέψης σου:
«Για όλα φταίνε οι Εβραίοι», λες.
«Τι είναι ο Εβραίος;» σε ρωτώ.
«Κάποιος που στις φλέβες του κυλάει εβραϊκό αίμα», απαντάς.
«Και πως ξεχωρίζεις το αίμα από το αίμα των άλλων;»
Η ερώτηση προκαλεί σύγχυση. Μπερδεύεσαι, κομπιάζεις. Ύστερα λες, «εννοούσα ότι ανήκει στην εβραϊκή φυλή».
«Τι είναι η φυλή;» σε ρωτώ.
«Η φυλή; Αυτό είναι προφανές. Όπως υπάρχει η γερμανική, έτσι υπάρχει κ η εβραϊκή».
«Και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της εβραϊκής φυλής;»
«Ο Εβραίος έχει μαύρα μαλλιά, μακριά, γαμψή μύτη και διαπεραστικό βλέμμα. Οι Εβραίοι είναι άπληστοι και κεφαλαιοκράτες».
«Αν δεις ένα Γάλλο της Μεσογείου ή έναν Ιταλό δίπλα σε έναν Εβραίο θα τον ξεχωρίσεις;»
«Ε όχι, για να είμαι ειλικρινής…»
«Τότε λοιπόν τι είναι ο Εβραίος; Το αίμα του δεν διαφέρει από των άλλων. Η εμφάνιση του δεν διαφέρει από του Γάλλου ή ενός Ιταλού. Και μια που το ‘φερε η συζήτηση, έχεις δει Γερμανοεβραίους;»
«Μοιάζουν με τους Γερμανούς»
«Τι είναι ο Γερμανός;»
«Ο Γερμανός ανήκει στη βόρεια φυλή των Αρίων.»
«Οι Ινδοί είναι Άριοι;»
«Ναι»
«Είναι βόρειοι;»
«Όχι»
«Είναι ξανθοί;»
«Όχι»
«Βλέπεις; Δεν ξέρεις καν τι είναι ο Εβραίος και ο Γερμανός».
«Μα υπάρχουν Εβραίοι!»
«Ασφαλώς και υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και Χριστιανοί και Μωαμεθανοί»
«Σωστά! Να αυτό εννοούσα, την εβραϊκή θρησκεία»
«Ήταν Ολλανδός ο Ρούσβελτ;»
«Όχι»
«Και γιατί ονομάζεις τον Εβραίο απόγονο του Δαβίδ κ όχι τον Ρούσβελτ Ολλανδό;»
«Με τον Εβραίο είναι διαφορετικό»
«Σε τι διαφέρει;»
«Δεν ξέρω».
Τέτοιες κουταμάρες λες ανθρωπάκο. Και με τέτοιες κουταμάρες συγκροτείς ένοπλες συμμορίες που σκοτώνουν 10.000.000 ανθρώπους επειδή είναι Εβραίοι κι ας μην ξέρεις να μου πεις τι είναι Εβραίος. Να γιατί γελάνε μαζί σου. Να γιατί όποιος θέλει να κάνει κάτι σοβαρό σε αποφεύγει. Να γιατί είσαι χωμένος στον βούρκο μέχρι το λαιμό. Όταν αποκαλείς κάποιον «Εβραίο» αισθάνεσαι ανώτερος. Αισθάνεσαι ανώτερος επειδή νιώθεις κατώτερος. Νιώθεις κατώτερος επειδή εκείνο που θέλεις να εξοντώσεις στους ανθρώπους που αποκαλείς Εβραίους είναι ο ίδιος ο εαυτός. Και τούτο είναι απλά ένα δείγμα του τι είσαι στ΄ αλήθεια ανθρωπάκο.
Όταν αποκαλείς κάποιον περιφρονητικά «Εβραίο» η αίσθηση της μηδαμινότητας σου ξαλαφρώνει. Αποκαλείς Εβραίο οποιοδήποτε σου εμπνέει είτε υπερβολικό, είτε ελάχιστο σεβασμό. Σαν να ΄σαι αντιπρόσωπος κάποιας ανώτερης δύναμης επί της γης, ανέλαβες να αποφασίζεις ποιος είναι Εβραίος κ ποιος όχι. Αμφισβητώ το δικαίωμα σου να το κρίνεις αυτό, είτε είσαι τιποτένιος Άριος, είτε είσαι τιποτένιος Εβραίος. Μόνο εγώ έχω δικαίωμα να πω ποιος είμαι. Είμαι βιολογικός και πολιτιστικός μιγάς και είμαι περήφανος γι αυτό. Τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή, είμαι παράγωγο όλων των τάξεων, όλων των φυλών και των εθνών. Δεν υποκρίνομαι πως είμαι φυλετικά και κοινωνικά αμιγείς όπως εσύ ασήμαντε φασίστα, όποια και αν είναι η εθνικότητα σου, η φυλή ή τάξη σου. Άκουσα πως δεν δέχτηκες στην Παλαιστίνη κάποιον Εβραίο μηχανικό, επειδή ήταν απερίτμητος. Δεν έχω τίποτα κοινό με τους Εβραίους φασίστες, όπως και με τους υπόλοιπους φασίστες του πλανήτη. Δεν με συγκινεί η εβραϊκή γλώσσα, η εβραϊκή θρησκεία ή η εβραϊκή κουλτούρα. Πιστεύω στον Θεό των Εβραίων και στο Θεό των Χριστιανών ή των Ινδών μα ξέρω καλά που βρήκες εσύ τον δικό σου. Δεν πιστεύω ότι οι Εβραίοι είναι «ο περιούσιος λαός». Πιστεύω ότι κάποια μέρα οι Εβραίοι θα χαθούν ανάμεσα στα ανθρώπινα πλάσματα του πλανήτη κι αυτό θα είναι προς όφελος των απογόνων τους. Δεν σ’ αρέσει να το ακούς αυτό Εβραίε ανθρωπάκο. Κοπανάς συνέχεια την εβραϊκότητα σου επειδή περιφρονείς τον Εβραίο μέσα σου κ γύρω σου. Ο φανατικότερος αντισημίτης είναι ο ίδιος ο Εβραίος…

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...